Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

Vasaloppet

Resultat och tävlingsberättelse

Många från klubben kämpade sig fram i Vasaloppsspåret. 
Hoppas ni alla har fått härliga upplevelser under loppet!

Resultat och tävlingsberättelse nedan.

Vasaloppet:

924

 

 

» Aspgård, Jerker (SWE)

H21

 

Mölndal Outdoor IF

05:14:09

 

510

 

 

» Edh, Per-Anders (SWE)

H45

 

Mölndal Outdoor IF

04:57:45

 

1356

 

 

» Fernholm, Erik (SWE)

H40

 

Mölndal Outdoor IF

05:29:34

 

9613

 

 

» Olsson, Jesper (SWE)

H40

 

Mölndal Outdoor IF

10:19:46

 

311

 

 

» Säfsten, Anna (SWE)

D40

 

Mölndal Outdoor IF

07:50:12

 

364

 

 

» Söderberg, Karolina (SWE)

D40

 

Mölndal Outdoor IF

08:05:28

 

5884

 

 

» Åström, Klas (SWE)

H40

 

Mölndal Outdoor IF

07:57:32

 

Öppet spår:

13194

 

» Eriksson, Bertil (SWE)  

H55

Mölndal Outdoor IF

08:50:08

 

 

13191

 

» Eriksson, Carina (SWE)

D45

Mölndal Outdoor IF

11:02:36

 

 

18064

 

» Sillberg, Peter (SWE)

H40

Mölndal Outdoor IF

07:24:53

 

 

5819

 

» Carlbom, Eva (SWE)

D45

Mölndal Outdoor IF

09:47:55

 

466

 

» Persson, Magdalena (SWE)

D50

Mölndal Outdoor IF

09:02:55

 

486

 

» Persson, Ulf (SWE)

H50

Mölndal Outdoor IF

07:22:46

 

5953

 

» Westling, Björn (SWE)

H55

Mölndal Outdoor IF

06:59:48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TjejVasan:

685

 

 

 

» Ottosson, Åsa (SWE)

-

Mölndal Outdoor IF

02:24:22

 

KortVasan:

14169

 

» Olsson, Annie (SWE)

-

Mölndal Outdoor IF

04:35:33

 

14170

 

» Olsson, Henrik (SWE)

H40

Mölndal Outdoor IF

04:35:32

 


Och här får vi följa med Per-Anders Edh på hans Vasalopp:

------------

04:30 Sön morgon.

Hör att det rör på sig i stugan. Det är visserligen bara jag som skall åka. De övriga skall till mässtältet och jobba. Själv har jag också jobbat för One Way i mässtältet innan loppet men sen lör em ha jag kunnat koncentera mig på mitt lopp. Nu måste jag snabbt få i mig mat och få ordning på mina prylar. Vägövergången stänger någon gång mellan 5 och 5.30. Lite stressad kommer jag iväg och första hindret klaras av.

Jag startade längst bak i 1a ledet.

Gick in i startfållan 20min innan start och la dit skidorna. Hade testat dem på startrakan och upptäckt att fästet var so so, men blev tillsagd av en kompis att ”för f-n håll dig till plan nu och hur många åkare har du inte sagt till att Vasaloppet inte körs på startrakan”. Bäst att göra som man blir tillsagd, så ingen panikvallning. Likadant med att ta med valla eller inte på loppet. Vad kan jag påverka med detta? Lägga klister på en blöt skida eller täcka blött klister med en burk? Det funkar inte.

Så ”stick to the plan Stan” och lita på dig själv.  

I starten tar jag det medvetet försiktigt för att undvika strul, lyckades med detta och väl upp på mossarna la mig i ledet och åkte med. Tänker bara på att spara kraft och hitta ryggar. Skidorna gick som en dröm. Hade lika bra eller bättre skidor jämfört med de runt i kring mig, oavsett om de har fästvalla eller inte. Petar bara med stavarna och ler.

I Evertsbergsbackarna händer det något. Skidorna går fortfarnade som en dröm, en mardröm. Det var det som skidorna dog. Tappar 100-150m på klungan. Tror så här i efterhand att snön ändrade karaktär (blötare och mer konstsnö). Får kämpa mentalt fram till Oxbergsbackarna, där jag kommer ifatt en kompis. Inget ger mentala boostar som att komma ifatt folk man känner.

Nu börjar fästet bli sämre men med med Teissmanteknik och skidspring går det rätt ok. Fortsätter att plocka platser men det är tungt. Med knappa 30km kvar bestämmer jag mig släppa alla bromsar och bara bomba på så länge det går. Skit i att skidorna går dålig, ta mer istället istället och tänk positivt. Detta funkar tills 4-5km kvar. Fastnar bakom en långsammare åkare och tappar den åkare jag åkt ihop i en mil eller så. Orkar inte hålla uppe farten själv och var helt rökt inne i Mora parken. Blev ifatt åkt av kompisen i parken och det fanns inget kvar för att försöka svara. Och jag lovar att jag försökte.

Summa sumarum så är jag otroligt nöjd med att komma under 5 timmar med tanke på förhållandena. Väldigt nöjd med hur jag genomförde loppet utan större dippar. Lite tråkigt att missa sub 500 då det inte var många sekunder ifrån. Men andras prestationer är ju utanför min kontroll.


Vallning.

Glid: Start HF80 och HF40 toppat med Start SF30 pulver.

Struktur: Nyslipade skidor på Ski and Run medelslip. Red Creek riller course och rak 1a på hela skidan. Rak 2a bak.

Fäste: Start basklister. Start universal Wide och lite universal plus i trampet, täckt med Start Purple   


Näringsintag.

Dagarna innan åt jag riktig mat. Ingen kolhydratsladdning eller pastaparty. Åt t.ex. hemlagad kött- och grönsakssoppa till middag kvällen innan.

Under loppet:
5 GU-gels
En flaska sportdryck i vätskebältet som jag drack halva av.
1 mugg sportdryck på matkontrollerna
1 enervit gel
1 kopp kaffe i Eldris

Helt klart i underkant av vad jag borde tagit men jag upplevde aldrig att jag ”gick torrt” utom sista kilometrarna. Så en gel till hade inte skadat.

Efter loppet
Allt jag kom över J

 

Gästbok

Latest Message: 1 year, 3 months ago
 • kjell88 : Micke Ström vinner H55-klassen i Göteborgsvarvet för tredje året i rad....mästerligt!
 • vrw : Imorgon onsdag kör vi cykelintervaller i någon "go" backe. Samling vid brandstationen i Mölndal kl 19.30. Vi håller till ca 20.45.
 • martin : Kvällens pass "GOTT OCH BLANDAT" är inställt, nytt datum kommer att meddelas senare.
 • martin : På allmän begäran har vi förlängt spinningpassen ända fram till klubbens träningsläger. Så ni har tre sköna pass i mars att se fram emot. Imorgon håller Åke i det och sen troligen jag. Glöm inte att anmäla er i kalendern.
 • micke : Trimtex webshop är nu öppen för beställning av klubbkläder. Logga in här för att få inloggningsinformation till trimtex
 • martin : På onsdag kör vi spinning som vanligt. 90 minuter skön gemenskap eller svettig smärtmaximering beroende på hur man vill se det. Upplägget är pulsbaserat med zoner, pulsband finns på plats. Bra om du vet din maxpuls. För dig som är ny på området så kommer spinningledaren att vägleda er. Intervaller på hög kadens varvas med låg kadens och vila emellan för att öka syreupptagning, rundtramp, benstyrka och svettmängd. Smiley smile Går så klart bra att komma och köra i sitt eget
 • micke : 13 platser kvar på Spinningen på Onsdag. Anmäl er i kalendern
 • Magdalena : Om platsen på skidträningen är kvar tar jag gärna den
 • micke : En plats ledig på Skidträningen på Söndag
 • henwik-1 : Det hade ju varit riktigt trevligt att om man skulle kunna få Aaron Prince att hålla en enklare genomgång/föreläsning om sina upplevelser vid ARWC i Brasilien! Just sayin'...
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag... Brukar vara en kul tävling med värmande soppa efteråt.
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag...
 • micke : Efter Jympan den 5 Nov är det sedvanlig löploppis efteråt (19.10). Fynda testskor för trail running och vinterlöpning (dvs med ståldubb). Damskor i storlekarna: 37-40, herrskor i stl 42,5.
 • micke : Tänkte vi skulle prova reflexrundan i Lackarebäck på intervallerna i morgon. Ta med pannlampa för stig och lite grövre skor. Start 18.30 vid Lackarebäcksolan alt 18.45 vid reflexrundans start. «link»
 • MartinW : Här är reflexrundan i Lackarebäck: «link» Samma som förra vintern, vi planerar att bygga ut den med någon extra slinga denna säsong. Logga gärna på Strava.
 • aledous : Teknikgrupperna är fulla men det finns plats på de fria banorna, där det även finns träningschema att följa.
 • Larmun : Försökte anmäla till simträningen, är det fullt??
 • mango : Kommer det att vara styrekgympa under hösten?
 • micke : Höstens teknikträningsgrupper med Simcoachen börjar bli fullbokade. Finns några platser kvar nu för medlemmar. Logga in på hemsidan & anmäl via webshoppen Simma lungt...
 • Fdaniel : MORR - 4:e okt. Save the date... Smile
 • micke : AndersC>> Du kan fixa detta från hemsidan efter login via Användarmeny - "Skapa Weblänk". Välj Kategori OL länkar
 • Fdaniel : Anders, bra idé, vi kanske ska lägga upp lite fler länkar. Man behöver åtkomst till "backend" för att editera detta. Skicka ett mail till Ström så ger han dig säkert rättigheten, det är superenkelt att lägga till länkar. Lade precis till Eventor under OL.
 • andersc : På hemsidan så har vi i menyn Avdelningar->Orientering->OL länkar en sida som jag tror är tänkt att samla bra länkar. Hur lägger man till nya länkar där? Skulle vara bra att lägga till t ex Eventor, Soft, Gof mm
 • martin : Klädprovning av befintligt lager. Solrun och Kajsa hälsar att de kommer vara med på måndagens Prova-på-triathlon på Råda säteri och ta med sig de kläder som finns på lager. Passa på att prova och köp kläder direkt då, betala kontant eller med Swisch.
 • Safsten : Dax för SCO. Planerar att köra en MTB-O den 6 april med start i Västra Bodarne och mål i Kristinedal. Har lagt en bana på terrängkartan med en ideal gubbtid på 5 h. Anders R och jag ska köra och fler är välkomna! Mer detaljer kommer!
 • JohanA : Tips på föreläsning om löpning 15 mars: www.lopkraft.lenabrorsson.se
 • admin : Lisa>> har du läst FAQn här? «link»
 • aledous : Simning mån 26/1 - Du som har klubbkläder, ta med dessa till simningen så kan de som vill beställa prova, känna och klämma på plaggen.
 • lisa : Jag kan inte lägga in nyheter här på hemsidan.... jag har tyvärr väldigt svårt att få till det tekniska när jag skall lägga till nyheter. Här kommer länk till resultat från multisportträningarna sista tiden....«link»
 • Åsa O : Jag har pratat med Mölndals Parkering AB angående parkeringen kvällstid vid skolor. Det kommer att sättas upp p-automater, tills dess parkerar vi som vi gjort innan. (Osäker på vad som gäller vid Glasbergsskolan...)
 • admin : Hemsidans grundprogramvara (Joomla) är nu uppdaterad till senaste version (3.3.6.). Skall inte påverka funktionaliteten mer än bugg-rättningar till det bättre. Men om ni upptäcker nått konstigt får ni höra av er till mig. En nyhet är en bättre editor(JCE) används som standard när man skriver artiklar på hemsidan.
 • Webmaster MickeStröm : test
 • Björn Westling : Inga löpintervaller 30/12 eller 6/1. Börjar igen 13/1. Very Happy
 • Mikael Ström : Nån som tänkte köra löp-intervaller i morgon med tomteluva? Rätt gott innan man börjar sätta i sig Julgröten...
 • Sofia Mc Conell : Nu funkar ÄNTLIGEN koden till Glasbergsskolan på torsdagar (även framdörren). Koden är: 6046
 • Lisa Håkansson : Helgens multisportträning flyttas framåt. Istället kör vi Lussetrekk lördagen den 13 december. Mer info i kalendern på hemsidan eller på MOIFS f-book sida (under event)
 • Mikael Ström : Göteborg Idrott & förening öppnar ej upp Skrinnarhallen för oss den 6/12 fast isen är OKSad Men helt OK att hyra hela hallen när den är öppen. Då har vi 2 alternativ 1. Hoppa Skridsko och köra alternativ bana nu på Lördag 2. Satsa på senare tillfälle med naturis/öppen skrinnarbana Vad tycker ni? Hur många är intresserade?
 • Mikael Ström : På lördag blir det Vinter Multisport CUP med Möndal Outdoor Boka förmiddagen den 6/12 för ett 3 timmars race Fri startavgift för medlemmar, icke medlemar får vara med mot en startavgift på 100 SEK (självkostnadspris) PM kommer snart Men vi kan redan nu utlova lite nya moment Med TC på Ruddalen Skridsko MTB dubbat OL dubbat Kör Solo, Par eller Mixed
 • Sofia Mc Conell : Föreningskoden för Glasbergsskolan är 5580. Använd den dörren som är mitt emot huvudingången - dvs mitt emot den dörr vi brukar gå in igenom. Vi får hoppas det funkar!
 • Webmaster MickeStröm : OBS ingen Intervallträning idag, istället är det KM Terränglöpning på Safjället
 • Anders le Dous : MORR... Resultatlistan klar. Publicering tisdag 7/10.
 • Daniel Fredriksson : Bara 8 platser kvar!! Smile först till kvarn.
 • Daniel Fredriksson : Redan 35 anmälda till MORR. Kartorna går snart till tryck så skynda er att anmäla er!!! Smile
 • Daniel Fredriksson : Hej Maria, Skicka ett mail till «email»
 • Maria Poll : Det verkar inte gå att beställa kortärmade orienteringströjor via hemsidan, kan man göra det på annat sätt?
 • Maria Poll : Hej!
 • Daniel Fredriksson : Äntlingen!!! Anmälan till årets höjdpunkt är nu öppen!!
 • Anders le Dous : Simträningen och Duathlonintervallerna tar nu semesteruppehåll. Startar igen v33.
 • Johan Alminger : Om det är någon som ändå tänkt träna duathlon idag är det givetvis fritt fram på eget initiativ.
 • Johan Alminger : Dagens Duathlonträning är inställd (19/6) pga förväntat lågt deltagande dagen före midsommar. Ses nästa vecka!

Guests are shown between [].

Only registered users are allowed to post