Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

AXTRI 2014

Jocke Sjögren och jag (Daniel Fredriksson) var i Aurland i Norge och körde AXTRI. Vi passade på att göra en liten film på loppet. https://www.youtube.com/watch?v=xB7XvLBzyUw (Tack Peter Sjögren och Ulrika Jensin Fredriksson för att ni följde med och filmade)

Kanske ett bra lopp att åka till och köra som klubbresa? Passar bra till både triathleter och multisportare. Smile Tryck läs mer för att läsa våra tävlingsrapporter. (Kopierat från Funbeat)

Jocke Sjögren:

Jag och med Daniel hade anmält oss till denna fantastiska tävling. Det var mycket snack om utrustning, utväxling osv. eftersom jag hade gjort tävlingen innan så försökte jag förklara hur jävla jobbigt det kan vara för Daniel. Jag tror att det mesta gick fram. Men det är svårt att beskriva helt.

Dagarna innan.

Jag och pappa åkte upp på torsdag morgon och mötte upp Daniel och hans fru Ulrika, som hade åkt upp på onsdagen. Checkade in på Østerbø fjällstøve och körde ner till Aurland, där starten för, tar ca 25min i bil. Kollade runt lite och sen satte vi oss på cyklarna för att känna lite på banan och kroppen. Blev ca 8 km, stannade vid en utkiksplats en stund innan vi rullade ner igen. Känslan i benen var bra.

Dagen innan så åkte vi ner igen. Nu blev det lite testfilmning för pappa och sen släppte vi av honom och Ulrika för att låta dom testa löpdelen upp till Østerbø. Medan jag och Daniel Hoppade ner i vattnet, vi fick höra att det var värmerekord i år, 14°C. Friskt!


Kvällen gick åt till att kolla väderrapporter och försöka bestämma sig för vilka kläder man vill ha på sig. Med en teperatur runt 15-17° och vindstilla vid havsninvå till 2-5° och vind uppe på 1350 möh. Så är inte det ett lätt beslut. Men det går ju inte att vela i växlingszonen så det gäller att ha bestämt sig innan.Jag bestämde mig för att köra tri-shorts och linne + vadkompression som "baslager" undervåtdräkten. Sen ta på buff, armvärmare, vindväst och vanliga cykelhandskar och ett extra par långfingrade i ryggfickorna på västen.


Så dags för tävling!
Ner till startområdet där det redan var ganska mycket folk. Och börja sätta upp cykeln och växlingsplatsen som jag ville ha den.På med våtdräkt och hoppa ner i vattnet för att värma upp.

Klart för start.
Jag hade fått en svart badmössa och det innebar att jag fick stå längst fram i starten. skönt att slippa den värsta trängsleln som är första hundrametrarna innan man är ute i fjorden.

Pang! Starten går. Fort ner i vattnet och börja simma, trångt är det. Blir lite av ett slagfält första minuten, sen är det fritt vatten. Jag letar efter någons fötter att drafta på, tar ett par hundra meter sen hittar jag en lite grupp som jag lägger mig i och "bara" åker med. Nöjd med simdelen, är lite andfådd och får trycka på lite stundtals men det är inga problem. Kommer upp och har ingen aning om tiden för jag simmar utan klocka. Ser efteråt att det har gått på 27m 24s. Extremt fort för att vara mig, troligtvis medströms och kort bana.In och växla till cykeln.

Hoppa upp på cykeln och försöka få ordning på handskar armvärmare och annat. Man cyklar kanske 200m innan man svänger vänster och sen är det 16km med konstant 8% lutning. Ingen vila, inga flackare partier utan bara uppför till ca 1300hm.

Känner mig stark, inte så många som cyklar om. Förra året kändes det som alla cyklade om mig. När jag börjar närma mig 10km börjar jag bli seg i benen, men det finns inga lättar växlar, jag kör på 50/34-11/28. Men det är bara att mata på. Nu börjar folk komma om mig trots att jag inte har tappar fart, troligtvis dom som körde om mig tidigt förra året. Så, bara lite kvar till toppen. Väl där så är det väldigt kuperat i ca 10 km innan det är dags att rulla ner på andra sidan. Här, på toppen, har jag ganska bra fart ffa nerför. Och lyckas plocka nån plats. Men det är kallt. Min garmin säger 2,8°C.
Och jag har helt bara axlar och knän, dessutom kommer det lite regn. Kallt!! Men HTFU och kör! Tänker; Du är snart ner och då blir det varmt igen. Kör om en hel del på väg ner, tror jag snittar över 50km/h nerför. Sen hinner det inte inte bli platt innan vändpunkten kommer och det är bara att vända upp igen.Nu är det lite en lite brantare men kortare backe. Den har dessutom några partier där man kan "vila" men dom är inte många. Nu börjar benen blir sega, känner att jag bara vill vara klar. Men det är minst 40 min klättring kvar, plus toppen med dess massa jävla små backar (med små menar jag typ som nationaldagsloppet jobbigare backar). Äntligen ser jag vätskestationen, då är jag uppe. Bara jaga på lite på toppen, som nu är uppe i behagliga 5-6°. Benen är hur sega som helst och jag undrar hur "löpningen" ska gå. Men men bara trampa. Och äntligen ner mot Aurland, det går fort även här, blåser förbi några på vägen ner. Äntligen kan jag utnyttja min vikt Wink Kollar på klockan och ser att jag borde ta förra årets tid, slutar med en förbättring på ca 15min. Benen är sega men jag orkar trots allt hålla hyfsad fart mot T2.

Av cykeln, på med löparskorna, camelbacken och iväg. Oj vad trötta ben! Kollar på klockan och ser att om jag springer några min snabbare än förra året är Sub 8 inom räckhåll. Detta kommer bli jobbigt hinner jag tänka mer än en gång, för sub 8 ska jag. Börjar småspringa, aj benen klagar. stannar och kissar. Öppnar min redbull, häller i mig. HTFU och kör!! Om cykeln är jobbigt med sina backar så är löpningen definitivt inte sämre

Från 50 möh till 800 möh på en vandringled dvs. smal stig. Otroligt vackert, men oj så jobbigt. Möter en hel del vandrare som går nerför och dom hejar så glatt på norska, och tycker man är helt galen som försöker springa uppför.Kilometrarna tickar förbi och snart är jag halvvägs, kollar på klockan ser att jag har tagit ca 1:20 för första milen. Räknar lite, vilket ni vet inte är lätt när man är trött, men kommer fram till att om jag håller samma tempo sista milen så klarat jag sub 8. Men är tveskam till om det går. Jag är riktigt trött i nu, inte bara i benen utan ryggen gnäller likaså fötter och ja, det mesta är bara jobbigt nu. Vid varje km skylt kollar jag klockan och räknar, ibland känns det som det är hur lugnt som helst, ibland som det blir svårt klara målet i tid. Det är inte så lätt att räkna km tider heller för en km kan ta 6 min för att nästa ta 12. När jag såg 4 km kvar och såg att jag hade 40 min kvar var jag rätt säker på att klar det. Visste att dom sista två är nästan helt platta och det skulle visserligen vara med ordentlig backe vid 3km men det ska gå. Stannar vid en bäck och kyler av huvudet och dricker lite. Vilket vatten! Mmm så gott och kallt med fjällvatten. Uppe för sista backen, kollar klockan, detta går ju! Joggar sista platta km in i mål. Speakern säger att jag går i mål på 7:49.

Gött att vara i mål! Och klara målet!

Sätter mig och tar lite godis och cola som står i målet. Får en röd finisher t-shirt, för sub 8 (det är olika färg beroende på tid). Vinner ett par glasögon på mitt startnummer också, kul.

Och den varma duschen har nog aldrig varit så härlig!

 

Daniel Fredriksson:

Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon - 13-14 grader i vattnet, 3000+ höjdmeter på cyklingen och grym löpning. Detta var en höjdare. Det började med att jag var en smula sen (som vanligt) och doppade mig snabbt ett par minuter innan start. Sprang upp till starten och så sade det PANG, starten gick. Kom mitt i någonstans under den initiala simningen men det släppte när man kom ut i fjorden. Simningen gick ganska bra, enligt tiden väldigt bra så vi tror att strömmar plus något kort bana hjälpte till. 

I växlingen tog jag tid på mig att byta till bättre cykelkläder, (uppe på fjället var det ca 2-3 grader). Efter ett par hundra meter så började stigningen. Jag och Jocke hade testat halva backen 2 dagar tidigare och min hjärna envisades om att det inte kunde bli så mycket mer uppför trots att jag visste att backen var 1300 höjdmeter. Och det var den, jisses, benen fick så de teg. Väl uppe på fjället så cyklade man upp och ner i backar där uppe också. Mellan två och tre grader, tror banne mig att det snöade på mig ett tag i regnet. Sen bar det av utför, ganska dålig väg med många asfaltsskador. På ett ställe hann jag inte med att väja på ett bra sätt så jag kom in i lite hinder och flaskan bara flög iväg. Väl nere så cyklade man ca 7 meter på platten innan man vände upp igen och som visade sig vara ännu brantare och jobbigare. Uppe på fjället för andra gången så började jag tröttna på alla backar. Då hade vi över 3000 höjdmeter och fortfarande ett par mil till mål.

 

In i T2 och tog ännu längre tid på mig att växla. Jag visste att jag skulle få skoskav av skorna jag hade valt så jag fick plåstra om dom lite. Löpningen var grym i början, orkade inte ens gå i vissa backar utan att vila. En del sprang om mig de första kilometrarna men efter ca 8km så räknade jag ut att jag skulle klara sub 9 om jag höll tempo. Tog i för kung och fosterland, sprang om flera stycken andra halvan och in på 8:47:46. Grymt nöjd med sub 9h och blå finish t-shirt.

Gästbok

Latest Message: 1 year, 6 months ago
 • kjell88 : Micke Ström vinner H55-klassen i Göteborgsvarvet för tredje året i rad....mästerligt!
 • vrw : Imorgon onsdag kör vi cykelintervaller i någon "go" backe. Samling vid brandstationen i Mölndal kl 19.30. Vi håller till ca 20.45.
 • martin : Kvällens pass "GOTT OCH BLANDAT" är inställt, nytt datum kommer att meddelas senare.
 • martin : På allmän begäran har vi förlängt spinningpassen ända fram till klubbens träningsläger. Så ni har tre sköna pass i mars att se fram emot. Imorgon håller Åke i det och sen troligen jag. Glöm inte att anmäla er i kalendern.
 • micke : Trimtex webshop är nu öppen för beställning av klubbkläder. Logga in här för att få inloggningsinformation till trimtex
 • martin : På onsdag kör vi spinning som vanligt. 90 minuter skön gemenskap eller svettig smärtmaximering beroende på hur man vill se det. Upplägget är pulsbaserat med zoner, pulsband finns på plats. Bra om du vet din maxpuls. För dig som är ny på området så kommer spinningledaren att vägleda er. Intervaller på hög kadens varvas med låg kadens och vila emellan för att öka syreupptagning, rundtramp, benstyrka och svettmängd. Smiley smile Går så klart bra att komma och köra i sitt eget
 • micke : 13 platser kvar på Spinningen på Onsdag. Anmäl er i kalendern
 • Magdalena : Om platsen på skidträningen är kvar tar jag gärna den
 • micke : En plats ledig på Skidträningen på Söndag
 • henwik-1 : Det hade ju varit riktigt trevligt att om man skulle kunna få Aaron Prince att hålla en enklare genomgång/föreläsning om sina upplevelser vid ARWC i Brasilien! Just sayin'...
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag... Brukar vara en kul tävling med värmande soppa efteråt.
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag...
 • micke : Efter Jympan den 5 Nov är det sedvanlig löploppis efteråt (19.10). Fynda testskor för trail running och vinterlöpning (dvs med ståldubb). Damskor i storlekarna: 37-40, herrskor i stl 42,5.
 • micke : Tänkte vi skulle prova reflexrundan i Lackarebäck på intervallerna i morgon. Ta med pannlampa för stig och lite grövre skor. Start 18.30 vid Lackarebäcksolan alt 18.45 vid reflexrundans start. «link»
 • MartinW : Här är reflexrundan i Lackarebäck: «link» Samma som förra vintern, vi planerar att bygga ut den med någon extra slinga denna säsong. Logga gärna på Strava.
 • aledous : Teknikgrupperna är fulla men det finns plats på de fria banorna, där det även finns träningschema att följa.
 • Larmun : Försökte anmäla till simträningen, är det fullt??
 • mango : Kommer det att vara styrekgympa under hösten?
 • micke : Höstens teknikträningsgrupper med Simcoachen börjar bli fullbokade. Finns några platser kvar nu för medlemmar. Logga in på hemsidan & anmäl via webshoppen Simma lungt...
 • Fdaniel : MORR - 4:e okt. Save the date... Smile
 • micke : AndersC>> Du kan fixa detta från hemsidan efter login via Användarmeny - "Skapa Weblänk". Välj Kategori OL länkar
 • Fdaniel : Anders, bra idé, vi kanske ska lägga upp lite fler länkar. Man behöver åtkomst till "backend" för att editera detta. Skicka ett mail till Ström så ger han dig säkert rättigheten, det är superenkelt att lägga till länkar. Lade precis till Eventor under OL.
 • andersc : På hemsidan så har vi i menyn Avdelningar->Orientering->OL länkar en sida som jag tror är tänkt att samla bra länkar. Hur lägger man till nya länkar där? Skulle vara bra att lägga till t ex Eventor, Soft, Gof mm
 • martin : Klädprovning av befintligt lager. Solrun och Kajsa hälsar att de kommer vara med på måndagens Prova-på-triathlon på Råda säteri och ta med sig de kläder som finns på lager. Passa på att prova och köp kläder direkt då, betala kontant eller med Swisch.
 • Safsten : Dax för SCO. Planerar att köra en MTB-O den 6 april med start i Västra Bodarne och mål i Kristinedal. Har lagt en bana på terrängkartan med en ideal gubbtid på 5 h. Anders R och jag ska köra och fler är välkomna! Mer detaljer kommer!
 • JohanA : Tips på föreläsning om löpning 15 mars: www.lopkraft.lenabrorsson.se
 • admin : Lisa>> har du läst FAQn här? «link»
 • aledous : Simning mån 26/1 - Du som har klubbkläder, ta med dessa till simningen så kan de som vill beställa prova, känna och klämma på plaggen.
 • lisa : Jag kan inte lägga in nyheter här på hemsidan.... jag har tyvärr väldigt svårt att få till det tekniska när jag skall lägga till nyheter. Här kommer länk till resultat från multisportträningarna sista tiden....«link»
 • Åsa O : Jag har pratat med Mölndals Parkering AB angående parkeringen kvällstid vid skolor. Det kommer att sättas upp p-automater, tills dess parkerar vi som vi gjort innan. (Osäker på vad som gäller vid Glasbergsskolan...)
 • admin : Hemsidans grundprogramvara (Joomla) är nu uppdaterad till senaste version (3.3.6.). Skall inte påverka funktionaliteten mer än bugg-rättningar till det bättre. Men om ni upptäcker nått konstigt får ni höra av er till mig. En nyhet är en bättre editor(JCE) används som standard när man skriver artiklar på hemsidan.
 • Webmaster MickeStröm : test
 • Björn Westling : Inga löpintervaller 30/12 eller 6/1. Börjar igen 13/1. Very Happy
 • Mikael Ström : Nån som tänkte köra löp-intervaller i morgon med tomteluva? Rätt gott innan man börjar sätta i sig Julgröten...
 • Sofia Mc Conell : Nu funkar ÄNTLIGEN koden till Glasbergsskolan på torsdagar (även framdörren). Koden är: 6046
 • Lisa Håkansson : Helgens multisportträning flyttas framåt. Istället kör vi Lussetrekk lördagen den 13 december. Mer info i kalendern på hemsidan eller på MOIFS f-book sida (under event)
 • Mikael Ström : Göteborg Idrott & förening öppnar ej upp Skrinnarhallen för oss den 6/12 fast isen är OKSad Men helt OK att hyra hela hallen när den är öppen. Då har vi 2 alternativ 1. Hoppa Skridsko och köra alternativ bana nu på Lördag 2. Satsa på senare tillfälle med naturis/öppen skrinnarbana Vad tycker ni? Hur många är intresserade?
 • Mikael Ström : På lördag blir det Vinter Multisport CUP med Möndal Outdoor Boka förmiddagen den 6/12 för ett 3 timmars race Fri startavgift för medlemmar, icke medlemar får vara med mot en startavgift på 100 SEK (självkostnadspris) PM kommer snart Men vi kan redan nu utlova lite nya moment Med TC på Ruddalen Skridsko MTB dubbat OL dubbat Kör Solo, Par eller Mixed
 • Sofia Mc Conell : Föreningskoden för Glasbergsskolan är 5580. Använd den dörren som är mitt emot huvudingången - dvs mitt emot den dörr vi brukar gå in igenom. Vi får hoppas det funkar!
 • Webmaster MickeStröm : OBS ingen Intervallträning idag, istället är det KM Terränglöpning på Safjället
 • Anders le Dous : MORR... Resultatlistan klar. Publicering tisdag 7/10.
 • Daniel Fredriksson : Bara 8 platser kvar!! Smile först till kvarn.
 • Daniel Fredriksson : Redan 35 anmälda till MORR. Kartorna går snart till tryck så skynda er att anmäla er!!! Smile
 • Daniel Fredriksson : Hej Maria, Skicka ett mail till «email»
 • Maria Poll : Det verkar inte gå att beställa kortärmade orienteringströjor via hemsidan, kan man göra det på annat sätt?
 • Maria Poll : Hej!
 • Daniel Fredriksson : Äntlingen!!! Anmälan till årets höjdpunkt är nu öppen!!
 • Anders le Dous : Simträningen och Duathlonintervallerna tar nu semesteruppehåll. Startar igen v33.
 • Johan Alminger : Om det är någon som ändå tänkt träna duathlon idag är det givetvis fritt fram på eget initiativ.
 • Johan Alminger : Dagens Duathlonträning är inställd (19/6) pga förväntat lågt deltagande dagen före midsommar. Ses nästa vecka!

Guests are shown between [].

Only registered users are allowed to post