Font Size

SCREEN

Layout

Menu Style

Cpanel

Senaste Nytt om Mölndal Outdoor!

Månadens profil – Kristoffer Säfström

Redaktionen kommer under 2018 månadsvis ta pulsen på några av våra medlemmar,
för att få känna dem lite mer. Först ut är Kristoffer, multisportare:

ProfilKristofferSafstrom

 Var växte du upp och vad betydde idrotten för dig då?

Jag växte upp i Påvelund här i Göteborg. Idrotten har alltid betytt väldigt mycket för mig. Jag har alltid var resultatfokuserad och älskat tävlingsmomentet. Samtidigt så innebar idrotten också ett viktigt sammanhang socialt. Jag växte upp med att spela handboll i Önnereds HK och fotboll i Älvsborg FF. Idrotten innebar även ett sammanhang där jag tidigt fick förtroende och fick chansen att ta ansvar för något som var viktigt för mig.

Som vuxen, vad har du för idrottsbakgrund?

Jag spelade fotboll fram tills för 5 år sedan när jag sedan tog ett uppehåll och blev gymråtta i några år innan jag gjorde ytterligare ett år innan jag började syssla och satsa på multisport hösten 2016. Här i Göteborg huserade jag i min lokala förening i divison 4 och i Umeå när jag studerade så spelade jag för IFK Umeå i division tre. Den här hösten gjorde jag även ett gästspel i min moderförening i kvalspel för divison 2. Min styrka på fotbollsplanen har alltid varit att slita och springa och löpningen har jag alltid gjort extra vid sidan av vilket lagt grunden för min pågående satsning.

Vilka tävlingar och resultat är du mest nöjd med hittills?

Förra säsongen var verkligen en säsong som inneburit såväl toppar som dalar. Jag lyckades under våren springa milen under 35 minuter och är supernöjd med min prestation på Göteborgsvarvet. När det kommer till mtb kvalade jag in i seedningsgrupp 3 till vasaloppet vilket jag då var stolt över, samtidigt som jag vid tre tillfällen under säsongen fått avbryta tävlingar för materialbekymmer och vurpor. Likande mönster kommer igen vid mutisporttävlingarna där jag fick avbryta min debut innan den började då min hyrda Surfski hade ett dysfunktionellt roder och vid ÅEC inträffade en incident som fortfarande är svår att smälta. Å andra sidan fick jag vinna STAR och med Anders Janssons hjälp ta en andraplats på GMR.

Har du några idrottsliga mål 2018?

När det kommer till tävlingar och resultat är mina två stora mål ÅEC i slutet av juni och därefter NIAR som medlem i Hamilton Group Adventure Team. Därtill har jag också en rad olika mätbara prestationsmål inom de olika disciplinerna: Löpning; 10km sub 34’, halvmaraton sub 75’, maraton sub 2.45’, Mtb; seedningsgrupp 2 till Cykelvasan, Paddling; 10km sub 50’. Nu när jag är ”tvungen” att lära mig simma då NIAR har en swimrunetapp så hade det också varit kul att genomföra såväl swimruntävling, triathlon och off-road triathlon.

Vilka är dina styrkefaktorer?

När det kommer till disciplinerna är det ju tveklöst löpningen men även när det kommer till cykling uppför så trivs jag ganska bra. När det kommer till mer personliga faktorer skulle jag säga min förmåga att vara målmedveten, att hålla mig till en plan och ge mig hän till den. Med det har jag också en styrka att skjuta upp något omedelbart belönande för att på lång sikt kunna uppnå vad jag siktar på. Jag ser inte ansträngning som något hotfullt eller riskfyllt utan snarare som en nödvändighet för att lära mig något nytt.

Hur ser ditt träningsupplägg ut inför dessa tävlingar?

Just nu kör jag tre pass löpning i veckan, ett distans, ett tröskelintervallpass och ett vo2maxintervallpass. 2-3 pass på trainern där ett är distans och de andra i intervallform med olika intensitet. Simning och paddelmaskin blir det också 3ggr vardera i veckan. Framåt våren när det blir lite varmare och ljusare tänker jag att det blir mer fokus ligga på längre pass med fartvariationer samt kombinationspass av olika discipliner. Åtminstone en gång i månaden ska jag försöka ha pass längre än 6 timmar och ett par tillfällen som varar mellan 24-48 timmar. Inför ÅEC specifikt blir det viktigt att öva lite extra på att springa uppför och nedför. När det gäller NIAR så tänker vi i laget att det är bra att träna på att sitta länge i en kajak. En relativt enkel aspekt att träna på är att anstränga sig fysiskt under dygnets alla timmar.

På vilket sätt bidrar klubben till din fortsatta utveckling?

Genom sin bredd på föreningens olika sektioner. Möjligheten att som nybörjare ha nära tillgång till nivåanpassad träning. Att kunna ta del av andras erfarenheter för att själv slippa begå alla misstag själv på vägen. En annan viktig aspekt är att befinna sig ett sammanhang och att kunna inspireras och glädjas med andra medlemmars prestationer. Ytterligare en aspekt som klubben bidrar med är att nätverka till övriga multisportsverige.

Om du får drömma helt fritt, vad kommer då upp?

Att genom multisport och adventureracing få chans att upptäcka delar av världen som man annars inte skulle.  

Redaktionen säger stort tack till Kristoffer och önskar honom lycka till 2018!

Gästbok

Latest Message: 10 months ago
 • kjell88 : Micke Ström vinner H55-klassen i Göteborgsvarvet för tredje året i rad....mästerligt!
 • vrw : Imorgon onsdag kör vi cykelintervaller i någon "go" backe. Samling vid brandstationen i Mölndal kl 19.30. Vi håller till ca 20.45.
 • martin : Kvällens pass "GOTT OCH BLANDAT" är inställt, nytt datum kommer att meddelas senare.
 • martin : På allmän begäran har vi förlängt spinningpassen ända fram till klubbens träningsläger. Så ni har tre sköna pass i mars att se fram emot. Imorgon håller Åke i det och sen troligen jag. Glöm inte att anmäla er i kalendern.
 • micke : Trimtex webshop är nu öppen för beställning av klubbkläder. Logga in här för att få inloggningsinformation till trimtex
 • martin : På onsdag kör vi spinning som vanligt. 90 minuter skön gemenskap eller svettig smärtmaximering beroende på hur man vill se det. Upplägget är pulsbaserat med zoner, pulsband finns på plats. Bra om du vet din maxpuls. För dig som är ny på området så kommer spinningledaren att vägleda er. Intervaller på hög kadens varvas med låg kadens och vila emellan för att öka syreupptagning, rundtramp, benstyrka och svettmängd. Smiley smile Går så klart bra att komma och köra i sitt eget
 • micke : 13 platser kvar på Spinningen på Onsdag. Anmäl er i kalendern
 • Magdalena : Om platsen på skidträningen är kvar tar jag gärna den
 • micke : En plats ledig på Skidträningen på Söndag
 • henwik-1 : Det hade ju varit riktigt trevligt att om man skulle kunna få Aaron Prince att hålla en enklare genomgång/föreläsning om sina upplevelser vid ARWC i Brasilien! Just sayin'...
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag... Brukar vara en kul tävling med värmande soppa efteråt.
 • Lingon : Det är tunt med anmälda MOIF:are till Herkules stuglopp på söndag...
 • micke : Efter Jympan den 5 Nov är det sedvanlig löploppis efteråt (19.10). Fynda testskor för trail running och vinterlöpning (dvs med ståldubb). Damskor i storlekarna: 37-40, herrskor i stl 42,5.
 • micke : Tänkte vi skulle prova reflexrundan i Lackarebäck på intervallerna i morgon. Ta med pannlampa för stig och lite grövre skor. Start 18.30 vid Lackarebäcksolan alt 18.45 vid reflexrundans start. «link»
 • MartinW : Här är reflexrundan i Lackarebäck: «link» Samma som förra vintern, vi planerar att bygga ut den med någon extra slinga denna säsong. Logga gärna på Strava.
 • aledous : Teknikgrupperna är fulla men det finns plats på de fria banorna, där det även finns träningschema att följa.
 • Larmun : Försökte anmäla till simträningen, är det fullt??
 • mango : Kommer det att vara styrekgympa under hösten?
 • micke : Höstens teknikträningsgrupper med Simcoachen börjar bli fullbokade. Finns några platser kvar nu för medlemmar. Logga in på hemsidan & anmäl via webshoppen Simma lungt...
 • Fdaniel : MORR - 4:e okt. Save the date... Smile
 • micke : AndersC>> Du kan fixa detta från hemsidan efter login via Användarmeny - "Skapa Weblänk". Välj Kategori OL länkar
 • Fdaniel : Anders, bra idé, vi kanske ska lägga upp lite fler länkar. Man behöver åtkomst till "backend" för att editera detta. Skicka ett mail till Ström så ger han dig säkert rättigheten, det är superenkelt att lägga till länkar. Lade precis till Eventor under OL.
 • andersc : På hemsidan så har vi i menyn Avdelningar->Orientering->OL länkar en sida som jag tror är tänkt att samla bra länkar. Hur lägger man till nya länkar där? Skulle vara bra att lägga till t ex Eventor, Soft, Gof mm
 • martin : Klädprovning av befintligt lager. Solrun och Kajsa hälsar att de kommer vara med på måndagens Prova-på-triathlon på Råda säteri och ta med sig de kläder som finns på lager. Passa på att prova och köp kläder direkt då, betala kontant eller med Swisch.
 • Safsten : Dax för SCO. Planerar att köra en MTB-O den 6 april med start i Västra Bodarne och mål i Kristinedal. Har lagt en bana på terrängkartan med en ideal gubbtid på 5 h. Anders R och jag ska köra och fler är välkomna! Mer detaljer kommer!
 • JohanA : Tips på föreläsning om löpning 15 mars: www.lopkraft.lenabrorsson.se
 • admin : Lisa>> har du läst FAQn här? «link»
 • aledous : Simning mån 26/1 - Du som har klubbkläder, ta med dessa till simningen så kan de som vill beställa prova, känna och klämma på plaggen.
 • lisa : Jag kan inte lägga in nyheter här på hemsidan.... jag har tyvärr väldigt svårt att få till det tekniska när jag skall lägga till nyheter. Här kommer länk till resultat från multisportträningarna sista tiden....«link»
 • Åsa O : Jag har pratat med Mölndals Parkering AB angående parkeringen kvällstid vid skolor. Det kommer att sättas upp p-automater, tills dess parkerar vi som vi gjort innan. (Osäker på vad som gäller vid Glasbergsskolan...)
 • admin : Hemsidans grundprogramvara (Joomla) är nu uppdaterad till senaste version (3.3.6.). Skall inte påverka funktionaliteten mer än bugg-rättningar till det bättre. Men om ni upptäcker nått konstigt får ni höra av er till mig. En nyhet är en bättre editor(JCE) används som standard när man skriver artiklar på hemsidan.
 • Webmaster MickeStröm : test
 • Björn Westling : Inga löpintervaller 30/12 eller 6/1. Börjar igen 13/1. Very Happy
 • Mikael Ström : Nån som tänkte köra löp-intervaller i morgon med tomteluva? Rätt gott innan man börjar sätta i sig Julgröten...
 • Sofia Mc Conell : Nu funkar ÄNTLIGEN koden till Glasbergsskolan på torsdagar (även framdörren). Koden är: 6046
 • Lisa Håkansson : Helgens multisportträning flyttas framåt. Istället kör vi Lussetrekk lördagen den 13 december. Mer info i kalendern på hemsidan eller på MOIFS f-book sida (under event)
 • Mikael Ström : Göteborg Idrott & förening öppnar ej upp Skrinnarhallen för oss den 6/12 fast isen är OKSad Men helt OK att hyra hela hallen när den är öppen. Då har vi 2 alternativ 1. Hoppa Skridsko och köra alternativ bana nu på Lördag 2. Satsa på senare tillfälle med naturis/öppen skrinnarbana Vad tycker ni? Hur många är intresserade?
 • Mikael Ström : På lördag blir det Vinter Multisport CUP med Möndal Outdoor Boka förmiddagen den 6/12 för ett 3 timmars race Fri startavgift för medlemmar, icke medlemar får vara med mot en startavgift på 100 SEK (självkostnadspris) PM kommer snart Men vi kan redan nu utlova lite nya moment Med TC på Ruddalen Skridsko MTB dubbat OL dubbat Kör Solo, Par eller Mixed
 • Sofia Mc Conell : Föreningskoden för Glasbergsskolan är 5580. Använd den dörren som är mitt emot huvudingången - dvs mitt emot den dörr vi brukar gå in igenom. Vi får hoppas det funkar!
 • Webmaster MickeStröm : OBS ingen Intervallträning idag, istället är det KM Terränglöpning på Safjället
 • Anders le Dous : MORR... Resultatlistan klar. Publicering tisdag 7/10.
 • Daniel Fredriksson : Bara 8 platser kvar!! Smile först till kvarn.
 • Daniel Fredriksson : Redan 35 anmälda till MORR. Kartorna går snart till tryck så skynda er att anmäla er!!! Smile
 • Daniel Fredriksson : Hej Maria, Skicka ett mail till «email»
 • Maria Poll : Det verkar inte gå att beställa kortärmade orienteringströjor via hemsidan, kan man göra det på annat sätt?
 • Maria Poll : Hej!
 • Daniel Fredriksson : Äntlingen!!! Anmälan till årets höjdpunkt är nu öppen!!
 • Anders le Dous : Simträningen och Duathlonintervallerna tar nu semesteruppehåll. Startar igen v33.
 • Johan Alminger : Om det är någon som ändå tänkt träna duathlon idag är det givetvis fritt fram på eget initiativ.
 • Johan Alminger : Dagens Duathlonträning är inställd (19/6) pga förväntat lågt deltagande dagen före midsommar. Ses nästa vecka!

Guests are shown between [].

Only registered users are allowed to post

Du är här: Hem Klubbgemensamt Senaste Nytt Månadens profil – Kristoffer Säfström